KINESKI STRUČNJACI NAPUŠTAJU SRBIJU, ALI IMAJU VAŽNU PORUKU: Epidemija nije završena, virus je i dalje tu
Ilustracija, Foto: Printscreen RTS

ako treba vratiti neke mere

KINESKI STRUČNJACI NAPUŠTAJU SRBIJU, ALI IMAJU VAŽNU PORUKU: Epidemija nije završena, virus je i dalje tu

Društvo -

BEOGRAD - Tim kineskih lekara koji je 21. marta dopremio neophodnu opremu i zaštitni materijal za borbu protiv kovida 19, posle dva i po meseca odlazi iz Srbije.

Tim lekara obišao je Srbiju od severa do juga kako bi na najbolji način sagledali situaciju i upozoravaju da epidemija nije završena i da je virus i dalje tu, prenosi RTS.

Doktor Lin Binlijang ističe da je najvažnije da se razume da opasnost i dalje preti, pre svega zbog toga što je sa popuštanjem mera došlo do opuštanja i slabljenja pažnje.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

"Naš savet jeste i da tamo gde se beleži povećanje možda treba pooštriti mere, vratiti određene mere", kaže Lin Binliang.

Peng Zićijang ističe da bi najstrože mere prevencije trebalo da važe u zatvorenim prostorima i u ustanovama sa osetljivom populacijom, tamo gde je mnogo ljudi na jednom mestu.

"Studenstki domovi, domovi za stare, bolnice, preduzeća, sve mora da bude pod kontrolom. I dalje je posebno važno da u takvim objektima ne dođe do širenja virusa. Svaku osobu treba proveriti, i kada se boravi u zatvorenom, ako nema distance - maske bi takođe morale da budu obavezne", rekao je Peng.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track