Najnovije vesti

ODBIJEN PRITVOR ZA JUTKU Osnovni sud u Kruševcu: Nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi
Foto: Nemanja Nikolić

glavni pretres zakazan za 10. jul

ODBIJEN PRITVOR ZA JUTKU Osnovni sud u Kruševcu: Nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi

Društvo

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora Milutinu Jeličiću Jutki.

Osnovno javno tužilatvo zatražilo je 19. juna da sud odredi Jutki pritvor usled njegovog izbegavanja da se pojavi na poslednja dva glavna pretresa, usled čega je odlagano iznošenje završnih reči u postupku koji se protiv bivšeg predsednika opštine Brus vodi zbog krivičnih dela polno uznemiravanja i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić, pišu "Novosti".

- Osnovni sud u Kruševcu je rešenjem od 22. juna odbio predlog OJT za određivanje pritvora protiv okrivljenog Milutina Jeličića, iz razloga što još nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora, a kako je to predviđeno odredbama 211. stav 1 .tačka 1.ZKP. Glavni pretres u navedenom predmetu zakazan je za 10. jul sa početkom u 12 sati - navodi se u odgovoru dostavljenom ovoj redakciji.

Protiv okrivljenog Jeličića je od 10. juna bio na snazi nalog za privođenjem koji je izdao sudija Aleksandar Kocić, ali ga pripadnici Policijske stanice Brus nisu našli na adresi. Ta informacija konstatovana je na pretresu prošlog petka kada su se u sudnici pojavili zamenik javnog tužioca Saša Avramović,oštećena Marija Lukić sa punomoćnicima,dok sa druge strane nije bilo ni Jutke ni njegovog petočlanog advokatskog tima.

Dva dana posle nepojavljivanja u sudnici, Jutka se pojavio na svom biračkom mestu u Domu kulture u Brusu. Uredno je glasao na lokalnim izborima, na kojima je učestvovao kao nosilac liste “Za moderan Brus”. Da li će se konačno pojaviti i u sudnici 10.jula, ostaje da se vidi. Kruševačka policija je protiv Jelićića podnela krivičnu prijavu još marta 2018, a Osnovno tužilaštvo je krenulo da ga goni istog leta.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...