VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VLASNIKE KUĆA KOJE SU OŠTEĆENE U POPLAVAMA: Evo do kada je PRIJAVA ŠTETE
Foto: Rina.rs

u toku su i hitni sanacioni radovi

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VLASNIKE KUĆA KOJE SU OŠTEĆENE U POPLAVAMA: Evo do kada je PRIJAVA ŠTETE

Društvo -

Vlasnici porodičnih stambenih objekata koji su oštećeni u nedavnim bujičnim poplavama u kraljevačkom kraju, pretrpljenu štetu moći će da prijave do 13. jula na šalteru Gradske uprave u Kraljevu i to na propisanim obrascima i uz očitanu ličnu kartu.

Nakon izvršene prijave i procene od nadležne stručne komisije, obaviće se verifikacija izrađenih zapisnika i sprovedenog postupka od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, čime se stiču uslovi za izradu prvostepenih rešenja za dodelu državne pomoći koju će posebnim programom utvrditi Vlada Srbije.

1 / 9 Foto: Youtube/Printscreen

Istovremeno, kako je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, u skladu sa prioritetima i potrebama na terenu, a uz stručan nadzor JP za uređivanje građevinskog zemljišta, obavljaju se hitni sanacioni radovi na uspostavljanju saobraćajne komunikacije u ataru sela Mlanča, Studenica, Gokčanica, Godačica i Leševo.

- Obilne padavine i nabujali vodotokovi prvog i drugog reda oštetili su na desetine mostova i putnih pravaca, kako na regionalnim tako i na lokalnim putevima – kaže gradonačelnik Predrag Terzić, komandant Gradskog štaba.

- U skladu sa svim angažovanim kapacitetima i gradskih i republičkih preduzeća i institucija, očekujemo da će u narednom periodu stanje na putevima biti u što kraćem roku normalizovano.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track