ISPRAVKA Rasistički ispad se nije desio u liftu Medicinskog fakulteta- jer on i ne postoji
Foto: Facebook Printscreen

NIJE DOSTOJNA LEKARSKE PROFESIJE:

ISPRAVKA Rasistički ispad se nije desio u liftu Medicinskog fakulteta- jer on i ne postoji

Društvo -

Napomena: U prvobitnoj verziji ove vest stajalo je da je profesorka vređala studentkinju u liftu Medicinskog fakulteta, ali ovo nije istina, piše Fake news tragač, jer Medicinski fakuletet u Novom Sadu i nema lift. Incident se desio dakle u zgradi u kojoj obe akterke stanuju. Izvinjavamo se na grešci.

NOVI SAD - Povodom nezapamćenog ispada doktorke koja je izvređala jednu studentkinju iz Irske na novosadskom Medicinskom fakultetu oglasio se i Klinički centar Vojvodine gde je inače zaposlena pomenuta doktorka.

- Povodom snimka nemilog događaja, a koji se desio van prostorija Kliničkog centra Vojvodine, ali u kom je jedan od aktera lekarka zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Klinički centar Vojvodine ovom prilikom ovakvo njeno ponašanje i način komunikacije ocenjuje kao neprihvatljivo i najoštrije ga osuđuje - saopšteno je iz KCV.

foto: Facebook Printscreen

Kako navode dalje, Klinički centar Vojvodine, kao poslodavac ove lekarke, a u okviru svojih ovlašćenja će o navedenom slučaju obavestiti nadležnu lekarsku komoru radi ispitivanja etičnosti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljane lekarske profesije, rečeno je u Kliničkom centru Vojvodine.

Inače, nadležna lekarska komisija ima ovlašećenje da lekarima, ako se utvrdi da za to ima razloga, oduzme lekarsku licencu, odnosno zabrani dalje obavljanje te profesije, trajno ili privremeno.

Incident se dogodio u ponedeljak gde je doktorka zatekla tamnoputu studentkinju i rekla joj da napusti lift zbog korone.

Snimak ovog incidenta na društvenim mrežama izazvao je lavinu negativnih komentara uz osuđujuće poruke.

Kako se nezvanično saznaje, studentkinja iz Irske je trenutno na razmeni studenata u Novom Sadu a dobila je veliku podršku javnosti koja ponašanje doktorke smatra neumesnim i traži reagovanje nadležnih zbog njenih rasističkih izjava.

(Kurir.rs/Facebook/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track