MIHAJLOVIĆEVA NAJAVILA NOVE JEFTINE STANOVE ZA VOJSKU I POLICIJU: 1.000 stanova najkasnije do početka 2022. godine
Foto: Beta0/Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture/Zoran Petrović

pomoć za oružane snage

MIHAJLOVIĆEVA NAJAVILA NOVE JEFTINE STANOVE ZA VOJSKU I POLICIJU: 1.000 stanova najkasnije do početka 2022. godine

Društvo -

Izgradnja 1.000 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Zemunu kod "Lakat krivine" biće završena do kraja 2021. ili početkom 2022, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ministarka je tokom obilaska radova rekla da je pokrenula inicijativu da se projekat proširi i da takve stanove mogu da kupuju i zdravstveni i prosvetni radnici.

"Da li će neki drugim da kupuju jeftine stanove, još pre dva meseca sam uputila inicijativu premijerki koja vodi grupu Vlade Srbije za ovaj projekat stanogradnje. Inicijativa se odnosi upravo na radnike u zdravstvu i prosvetu, da takođe dobiju mogućnost da kupuju ovakve stanove. Nema razloga da to ne uradimo", rekla je Mihajlović.

Ona kaže da je projekat jeftine stanogradnje vrlo važan projekata za sve one ljude koji čuvaju Srbiju i svaki dan se bore sa svima onima koji ih napadaju i sa motkama i noževima odnosno huliganima svako veče.

I ovim projektom pokazujemo da mislimo na svoje policajce i vojnice, naglasila je Mihajlović.

Trenutno se gradi 625 stanova na kojima su radovi počeli u martu i u junu (vrednost oko tri milijarde dinara), a do kraja jula treba da počne da se gradi još 375 stanova (oko dve milijarde dinara).

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Beta/Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture/Zoran Petrović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja