ŠEF UNESCO KATEDRE: Rakić jeste šef katedre za bioetiku Evrope
Foto: Prinstcreen

STAV međunarodne organizacije

ŠEF UNESCO KATEDRE: Rakić jeste šef katedre za bioetiku Evrope

Društvo -

Amnon Karmi, šef Svetske UNESCO katedre i prvi čovek u svetu u UNESCO katedri za bioetiku, uputio je pismo javnosti u kom navodi da profesor Vojin Rakić šef UNESCO katedre za bioetiku za Evropu, kao i za Srbiju, da se protiv njega ne vodi bilo kakva istraga u okviru ove organizacije, kao i da ima punu podršku UNESCO-a.

On je napisao da katedra za bioetiku, koja se nalazi u izraelskoj Haifi, ima 247 sekcija na svih pet kontinenata i dodao da je Rakić šef UNESCO katedre za bioetiku za Evropu koja ima 40 Sekcija.

U pismu se dodaje da je Rakić i šef Sekcije za Srbiju UNESCO katedre za bioetiku i da ima titulu počasnog člana UNESCO ove katedre

"Ne sprovodi se apsulutno nikakva istraga u vezi sa članstvom prof. dr Vojin Rakića u UNESCO katedri za bioetiku (Haifa)", napisao je on i dodao da Rakić "sebe verodostojno predstavlja u okviru UNESCO katedre za bioetiku".

"Sekcija za Srbiju UNESCO katedre za bioetiku uživa punu podršku Svetske UNESCO katedre i mene lično", napisao je on.

U saopštenju Sekretarijata UNESCO Katedre za bioetiku za Evropu, koje je citiralo Karmija, dodaje se da je na internetu bilo moguće proveriti podatke u vezi sa statusom profesora Rakića u ovoj međunarodnoj organizaciji.

"Očito da je dovođenje u pitanje profesionalnog i moralnog ugleda prof. dr Vojina Rakića bilo u funkciji medijskog linča, porodičnog i profesionalnog, koji se nad njim danima nemilosrdno sprovodi putem neistina u pro-vladinim medijima, o čemu ćemo redovno nastaviti da obaveštavamo i UNESCO i sve ostale nadležne međunarodne organizacije", piše u saopštenju.

- Ponavljamo poziv predsedniku Srbije da građanima Srbije odgovori na pitanja o izrazito protivrečnim brojkama o obolelim i umrlim građanima od kovida-19 u Srbiji, o protivrečnim podacima o istom u ustanovama socijalne zaštite, kao i o razlozima odsustva njegove reakcije na najteže oblika kriminala u centrima za socijalni rad u Srbiji o kojima su izveštavali mediji. Takođe ga pozivamo da mu odgovor ovog puta ne bude iznošenje podataka u tabloidima o privatnom životu i maloletnoj deci Vojina Rakića, posebno ne lažnih podataka, kao ni neistinite tvrdnje o ulozi prof. dr Vojina Rakića u organizaciji UNESCO - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track