NE MRDAJTE IZ KUĆE: Nevreme već pogodilo delove Srbije! Oluja stigla i u Beograd, delovi grada ostali bez struje (VIDEO)
Foto: Fonet

NEBO KAO DA SE NALJUTILO

NE MRDAJTE IZ KUĆE: Nevreme već pogodilo delove Srbije! Oluja stigla i u Beograd, delovi grada ostali bez struje (VIDEO)

Društvo -

Nevreme koje su za popodnevne, ali i večernje sate, najavljivali meteorolozi pogodilo je već neke delove Srema i Zlatiborskog okruga.

Ove delove Srbije zahvatili su snažni pljuskovi praćeni grmljavinom i vetrom olujne jačine. U Sremu duva toliko jak vetar da doslovno obara saksije i sve što mu se nađe na putu.

Pljušalo je i na putu Bajina Bašta - Užice preko Kadinjače, zbog čega se preporučuje poseban oprez u saobraćaju.

U pojedinim delovima Beograda već je počela da pada kiša i da grmi, a neki delovi prestonice, poput Ostružnice, ostali su bez struje.

Prema poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), oblačnost koja na području zapadne i jugozapadne Srbije uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom u toku popodneva "premeštaće se ka zapadnim delovima Vojvodine, centralnoj Srbiji i Beogradu".

"Izolovana pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se na istoku Srbije i u Banatu", dodaje se u najavi koja važi do 19 sati.

U većem delu zemlje je na snazi crveni meteoalarm, narandžasti na zapadnim i istočnim obodima, a žuti na Kosovu i Metohiji.

"Posle 18.00 zapad Srbije, sever Šumadije i veći deo Vojvodine mogli bi zahvattiti jaki grmljavinski pljuskovi i lokalne nepogode sa gradom, velikom količinom kiše i prolazno olujnim vetrom", napisao je na svom Fejsbuk profilu profesor geografije i specijalista za meteo prognoze Marko Čubrilo.

RHMZ je izdao i upozorenje da na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlade i Peka, sutra može doći do lokalnog izlivanja.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track