UREDBA VLADE SRBIJE: Posebne takse za finansiranje Dečje nedelje
Foto: Shutterstock

Od 5. do 11. oktobra

UREDBA VLADE SRBIJE: Posebne takse za finansiranje Dečje nedelje

Društvo -

Tokom Dečije nedelje, koja će se održati od 5. do 11. oktobra, naplaćivaće se od 20 do 40 dinara na karte za prevoz, uzlaznice za kulturne događaje i sportske priredbe, poštanske pošiljke i na svaki nosač zvuka, odlučila je Vlada Srbije Uredbom koju je za tu namenu usvojila.

Vozne karte u međumesnom i međugradskom prevozu u sva četiri vida saobraćaja biće taksirane sa 40 dinara, poštanske pošiljke sa 10, ulaznice za kulturne i sportske događaje sa po 33, a nosači zvuka sa 20 dinara.

Distribuciju propagandnog materijala i organizaciju naplate posebnih iznosa obavljaće Humanitarna organizacija "Dečje srce" u saradnji sa opštinskim upravama - službama dečje zaštite, navodi se u Uredbi koju je objavio Službeni glasnik.

Naplaćeni novac biće korišćen za realizaciju aktivnosti za vreme trajanja Dečije nedelje u vremenu od 5. do 11. oktobra.

Do 40 procenata, a najviše od četiri miliona dinara, biće potrošeno za aktivnosti na republičkom nivou i za stampanje i distribuciju propagandnog materijala i nalepnica a 60 procenata, najviše od šest miliona dinara biće potrošeno za aktivnosti lokalnih samouprava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track