PRAVI LETNJI VIKEND: Danas 33 stepena, a evo kada nam stižu nove padavine i zahlađenje
Foto: Profimedia, Shutterstock

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima

PRAVI LETNJI VIKEND: Danas 33 stepena, a evo kada nam stižu nove padavine i zahlađenje

Društvo -

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 33 stepena.

Ujutru se po kotlinama i dolinama na zapadu i jugu Srbije očekuje kratkotrajna magla. Duvaće slab vetar, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura kretaće se od 13 do 19, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Glavobolјa i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora i dodatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

U nedelju će biti pretežno sunčano i toplo, posle podne na jugozapadu uz dnevni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u ponedeljak i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U utorak promenljivo oblačno sa četom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Od srede do subote pretežno sunčano i postepeno toplije. U subotu novo naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

(Kurir.rs/Tanjug))

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track