NISU MI DALI DA OBIĐEM NEPOKRETNU MAJKU! Georgiev BESAN: Nastavlja se represija protiv Srba u Crnoj Gori, TUŽIĆU IH
Foto: EPA/Boris Pejović, Damir Dervišagić

prognan

NISU MI DALI DA OBIĐEM NEPOKRETNU MAJKU! Georgiev BESAN: Nastavlja se represija protiv Srba u Crnoj Gori, TUŽIĆU IH

Društvo -

- Pošao sam da obiđem majku - rekao je Vlado Georgiev pošto je vraćen je sa granice prilikom ulaska u Crnu Goru gde mu je uručeno rešenje o zabrani ulaska u tu zemlju.

Obrazloženje za to bilo je da to "zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja".

- Gospodo, na granici mu je uručeno rešenje zabrane ulaska u Crnu Goru - tvitovao je Barba. - Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbednosti! Eto, ne znam šta bih više dodao... dno dna. DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima. Na zdravlje vam i na obraz. Živeli! Popijte nešto, veselite se.

Inače, Georgiev je prethodno na društvenim mrežama pozvao građane Crne Gore da na izborima u nedelju 30. avgusta, glasaju za opozicione liste pod rednim brojevima 11, 9 ili 6, jer, kako kaže, to su ljudi koji treba da vode Crnu Goru.

- Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, uručeno mi je na graničnom prelazu "Sitnica", sa Bosnom i Hercegovinom. Napominjem da sam krenuo da posetim majku Borku, koja je u bolnici, nepokretna, posle operacije kuka i radovao se da ću je danas videti, ali se to, nažalost, nije dogodilo. Nisam pošao da bih glasao u nedelju na izborima, jer nemam pravo glasa. Državljanin sam Srbije.

Na pitanje da li misli da je do zabrane ulaska došlo jer je prethodnih dana pozivao stanovnike Crne Gore da glasaju za opoziciju, Vlado veli da "apsolutno misli da je zbog toga":

- Represija protiv Srba u Crnoj Gori se nastavlja u velikom finalu pred izbore. Ovim sramnim činom su još jednom pokazali koliko su u panici.

Georgiev je, u međuvremenu, razgovarao sa svojim advokatima, a za Novosti kaže da sprema tužbu.

- Obratiću se svim sredstvima i institucijama kako bih isterao stvari na čistac - kazao nam je Vlado. - Želim da pravda bude zadovoljena. Sramota je mene, umetnika, zvati kriminalcom, dok kriminalci za to vreme rade šta hoće.

Podgoričke Vijesti objavile su juče da je Vlado Georgiev vraćen sa granice, nakon podrške koaliciji "Mir je naša nacija". Iz te koalicije tvrde da autokratski režim pokušava da na najprizemniji način udari na sve one koji su ih podržali, pa čak i na umetnike koji su širom regiona proslavili Crnu Goru. Kažu da je ovo oblik javnog izražavanja mržnje prema građanima Crne Gore, umetnicima i najboljim predstavnicima svog grada i države.

" Dok DPS može da računa na podršku kriminalaca, koje švercuju i prebacuju preko granica, koalicija "Mir je naša nacija" je ponosna na podršku dobrih i časnih ljudi, među kojima je i Vlado Georgiev. Pozivamo državne organe autokratskog režima da odmah prestanu sa sprovođenjem mračnih planova i da ne zaustavljaju gospodina Georgieva na putu za njegov Herceg Novi. Mir je kada Vlado Georgiev može mirno da dođe u Crnu Goru",- navodi se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Kurir.rs/Novosti

Foto EPA/Boris Pejović, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track