PONOVO MOŽEMO VOZOM NA MORE: Od četvrtka radi linija Beograd - Bar
Foto: T.Ilić

KARTE U PRODAJI OD SUTRA

PONOVO MOŽEMO VOZOM NA MORE: Od četvrtka radi linija Beograd - Bar

Društvo -

Od četvrtka 3. septembra ponovo će početi da saobraća međunarodni voz za Crnu Goru, saopštilo je danas preduzeće "Srbija Voz" a.d.

Kako se navodi, večernji međunarodni voz iz Topčidera za Bar, polaziće u 21.10, a iz Bara za Topčider, polaziće u 19.00.

Voz će imati kola sa sedištima, kušet kola, spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila.

Karte će biti u prodaji od sutra.

Iz "Srbija Voza" apeluju na sve putnike da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama, uz obavezno korišćenje zaštitne maske prilikom putovanja.

Iz zelezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) takođe je saopšteno da od četvrtka počinje da saobraća međunarodni železnički saobraćaj na relaciji Bar-Topčider-Bar, koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog korona virusa.

U saopštenju ŽPCG stoji da će saobraćati samo noćni voz, koji iz stanice Bar polazi u 19.00 sati, iz Podgorice u 20.05 sati i iz Bijelog Polja u 22.43 sati sa dolaskom u Topčider u 6.12.

"U zavisnosti od interesovanja i potražnje ubrzo če biti pokrenut i dnevni voz", navedeno je u saopštenju.

U saopaštenju se ističe da je obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i decu mlađu od pet godina, kao i merenje temperature pri ulasku u voz.

Dodaje se da je u slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.

Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja.

Obavezno je državanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.

U saopštenju se podseća da je za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno posedovanje važećeg negativnog PCR testa na korona virus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track