LONČAR IMA VAŽNU PORUKU Z SVE KOJI SE VRAĆAJU SA LETOVANJA: Verovatnoća da ste zaraženi je velika, OVO URADITE
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

posle sastanaka sa direktorima bolnica

LONČAR IMA VAŽNU PORUKU Z SVE KOJI SE VRAĆAJU SA LETOVANJA: Verovatnoća da ste zaraženi je velika, OVO URADITE

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je sve koji se vraćaju sa letovanja iz inostranstva, gde je sada mnogo više zaraženih virusom korona nego u Srbiji, da budu odgovorni i ostanu nekoliko dana kod kuće kako ne bi izlagali riziku od zaraze ljude iz svog okruženja.

"Nemojte da žurite da viđate sa nekim, da se grlite i ljubite i da zarazite ljude oko sebe. Bili ste u mestima gde je svaki treći ili četvrti pozitivan na koronu. Verovatnoća da ste i vi zaraženi je velika", rekao je ministar novinarima posle sastanaka sa direktorima bolnica koje nisu u kovid sistemu.

Lončar je naveo da razume ljude koji nisu mogli da izdrže da ne odu na more, ali da u povratku treba da budu odgovorni, da ostanu kod kuće nekoliko dana i ne izlažu riziku ljude oko sebe.

"Ne moraju mere da vam uređuju život, da li ćete nekom preneti koronu ili ne. Sačekajte zbog vas. Ako imate simptome, idite u kovid ambulantu, testirajte se. Ne idite na druženja jer je velika verovatnoća da i druge zarazite. Možzda ćete vi imati blažu sliku, ali ćete preneti virus drugom koji će možda završiti na respiratoru", zaključio je Lončar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track