Najnovije vesti

VULIN: Ovo je najveći odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka u proteklih pet godina
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

vojska srbije

VULIN: Ovo je najveći odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka u proteklih pet godina

Društvo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović obišli su danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2020", koji su na osnovnoj individualnoj obuci u Trećem centru za obuku u leskovačkoj kasarni "Vojvoda Petar Bojović".

"Pripadnici septembarske klase vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka pokazuju veliki entuzijazam, pripremaju se za zakletvu i još jednom će obradovati Srbiju svojim znanjem, posvećenošću, ljubavlju prema svojoj zemlji i vojničkom pozivu. Većina njih hoće da ostane u Vojsci Srbije", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. 

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministar odbrane naglašava da posebno raduje i čini ponosnim to što je ovo najveći odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka u proteklih pet godina i poručuje da čak ni korona virus nije uspeo da spreči ovako sjajnu klasu momaka i devojaka da služe svojoj zemlji.

"Dok imamo ovakve generacije, dok se ovako pripremamo i obučavamo, Srbija može da bude sigurna da će biti slobodna i samostalna kao što je uvek i bila", rekao je ministar Vulin.

(Kurir.rs/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...