ministarstvo odbrane

OVAKO UNUTRA IZGLEDA INTERNAT VOJNE GIMNAZIJE U BEOGRADU: Potpuno je rekonstruisan, a su učeničke sobe (VIDEO)

Društvo -

Internat Vojne gimnazije je u funkciji smeštaja učenika od 1973. godine. Nakon 45 godina korišćenja objekata Internata Vojne gimnazije, Ministarstvo dobrane je 2018. godine prvi put uložilo značajnija novčana sredstva za njegovu potpunu rekonstrukciju.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

U smeštaj učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole usmeravana su sredstva kako bi smeštajni kapaciteti i uslovi života i rada najmlađih pripadnika sistema odbrane bili poboljšani i podignuti na najviši nivo. Učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, koji su smešteni u internatu u Humskoj ulici, danas, nesumljivo, žive u mnogo boljim uslovima, nego njihove kolege iz prethodnih generacija.

Infrastrukturni radovi u internatu Vojne gimnazije deo su sistemskog ulaganja Ministarstva odbrane u podizanje kvaliteta u vojnom obrazovanju kako bi se vojni gimnazijalci školovali po najvišim svetskim standardima.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

U internatu Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole detaljno je renovirano više od 10.000 kvadratnih metara smeštajnog i kancelarijskog prostora, odnosno 130 učeničkih soba na šest nivoa ukupnog smeštajnog kapaciteta od 516 ležaja. Učeničke sobe su opremljene modernim nameštajem i inventarom što omogućava da učenici postižu bolje rezultate tokom školovanja.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Uz to, detaljno su renovirana i učenička kupatila, zajedničke prostorije koje su opremljene modernim nameštajem, soba za posete, kao i ulaz u hol internata sa oslikanim grbom škole u keramičkoj podlozi. Stalan rad na unapređenju funkcije ishrane uticao je i na renoviranje restorana internata, čime je unapređen tehničko-tehnološki i nutritivni aspekt funkcije ishrane.

1 / 8 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

U sastavu biblioteke Vojne gimnazije, koja raspolaže sa udžbeničkom građom i fondom sa više od 11.000 naslova, nalazi se moderna, opremljena računarima, čitaonica u kojoj se učenici pripremaju za nastavne obaveze. Prvog dana ove školske godine u internatu je otvorena i najmodernija vazdušna streljana u Srbiji. Za nju je izvršena nabavka najsavremenije opreme, među kojima su i sistemi elektronskih meta SIUS, kao i vazdušne puške i pištolji marke Hammarly proizvođača Walther.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

O značaju srednjoškolskog vojnog obrazovanja i novom odnosu prema najmlađim pripadnicima sistema odbrane govore nam posete najvišeg državnog rukovodstva, što svedoči da se o onima koji su budućnost sistema odbrane vodi računa u svi aspektima njihovog života i rada. Renoviranje Internata Vojne gimzaije deo je širih radova koji se sprovode u Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane sa ciljem podizanja kvaliteta uslova života i rada kadeta i učenika, što se može smatrati svojevrsnim ulaganjem u odbrambene kapacitete naše zemlje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track