OVO SU MAJOR DEJAN I KAPETAN ZVONKO: Pali kod Malog Zvornika boreći se da MIG 21 ne padne na kuće, za njima ostalo troje dece
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA ODBRANE

OVO SU MAJOR DEJAN I KAPETAN ZVONKO: Pali kod Malog Zvornika boreći se da MIG 21 ne padne na kuće, za njima ostalo troje dece

Društvo -

BEOGRAD - Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let. Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track