SVET JE BIO UZDRMAN, ZLATO JE SKOČILO 280 ODSTO! Uskoro se može desiti skok cene zlata do NEBESA, EVO ZAŠTO!
Foto: Promo

POnavlja se 2008. godina?

SVET JE BIO UZDRMAN, ZLATO JE SKOČILO 280 ODSTO! Uskoro se može desiti skok cene zlata do NEBESA, EVO ZAŠTO!

Društvo -

Internacionalna valuta najbolja zaštita od neizvesnosti !

Zlato je vekovima simbol moći, prestiža, bogatstva i blagodeti.Kao takvo, često je dolazilo u posed moćnih vladara i imućnih pojedinaca.

No danas, trend je malo drugačiji. Strah koji se proširio usled pandemije, izazvao je povećan javni interes za najvrednijim plemenitim metalom od strane običnih ljudi.

Oni pokušavaju da dođu do zlata kako bi osigurali svoju budućnost.

Zašto je to tako?

Pojava Covida zbunila je na trenutak čovečanstvo. Na trenutak, svaki čovek se zamislio i postavio sebi pitanje : Da li je moguće da može nešto ovako da se desi u dvadeset prvom veku ?

Odgovor je jasan: Može.

Vremenom su se nizale nedoumice i teorije , od onih da li je virus veštački stvoren, ili je pobjegao iz neke labaratorije, da li je toliko opasan, do krajnjih teorija da virus predstavlja samo pokriće za ekonomske nedaće pred kojim svet mirno stoji.

Vreme je pokazalo da je virus izuzetno opasan i da su posledice jako opasne. Posledice sa kojim se suočava ceo svet unele su opravdan strah u život svakog čovjeka .

Usled toga odgovorni ljudi, shvatili su da sve preko noći može da se promeni i postane neizvesno. Većina ljudi, osim što štite svoje zdravlje, počela je da razmišlja i kako da zaštiti svoj kapital.

Tradicionalno najbolju zaštitu za finansijski kapital predstavlja konkretna imovina. To su nepokretnosti, zemljište i zlato. Većina smatra da su nekretnine u ovom momentu preskupe i očekuje cenovnu korekciju u korist kupaca. Kao nedostatak nekretnina vide činjenicu da je za njihovo unovčavanje potrebno izvesno vreme. Nećemo govoriti o porezu na imovinu i o amortizaciji. U novonastaloj situaciji, povećano je interesevanje za zlato. Zlato predstavlja najsigurniju imovinsku kategoriju. Zlato na svaku nestabilnost i neizvesnost reaguje uvećanjem svoje vrednosti. Njegova vrednost u neizvesnom vremenu ojetno se uvećava. Tako imamo situaciju da se vrednost zlata od početka pandemije uvećala neverovatnih 40 %.

TRENUTNO vrednost zlata miruje. Najava vakcine u najvećoj meri umirila je svet. Dalje kretanje vrednosti zlata odrediće, razvoj vakcine protiv Covida 19.

Skok 2008. bio je neverovatan - 280 odsto

Pojava vakcine, neće srušiti sadašnju vrednost zlata, ali će je ostaviti na sadašnjem nivou. Ukoliko se epidemiološka situacija pogorša i uvedu određena ograničenja, zlato čekaju novi izazovi i nove visoke vrednosti.

U periodima recesija srednjeg intenziteta, vrednost zlata zna da se se uveća i više puta. Takva recesija zahvatila je svet 2008 godine. U tom periodu vrednost zlata uvećala se 280%. Zlato ne može spriječiti pojavu krize, tj. ekonomskog poremećaja , ali može amortizovati posljedice istog. Upravo, kroz snažan rast svoje vrednosti zlato amortizuje posledice krize (smanjenje poslovne aktivnosti i elasičnosti, gubitak kupovne moći novca itd.)

U periodima ekonomskih nepredvidivosti,vrednost najzastupljenijih valuta - dolara i evra naglo slabo. Takođe, vrednosti konkretnih imovinskih oblika ( nepokretnosti, zemljišta, itd ) beleže pad.

Vrednost zlata u takvim situacijama beleži snažan rast. Shodno tome, pojačana tražnja za zlatom ekonomski posmatrano apsolutno je opravdana.

Za kupovinu zlata najbolje je da kupujete čisto zlato, zlato najveće čistoće 999,9.

Takvo zlato poznato je u svetu kao investiciono zlato. Proizvodi se u formi zlatnih poluga i zlatnih dukata.

Investiciono zlato predstavlja najlikvidniju imovinu koju možete automatski da unovčite.

Druga superiorna osobina investicionog zlata jeste minimalna efektivna razlika između aktuelne prodajne i aktuelne otkupne cijene koja se kreće od 2 do 3%.

Treća pogodnost za ovakvu kupovinu jeste poresko odsustvo ( PDV =0% ).

Šta je jos bitno?

Nije svako zlato isto cenjeno.

Naprotiv.

Bitno je da zlato potiče od renomiranog proizvođača.

U svetu su najcjenjeni proizvodi iz nemačko - švajcarskog koncerna HERAEUS - ARGOR HERAEUS.

Navedene kompanije predstavljaju kompanije najviše tehničke kompetencije u svetskoj industriji plemenitih metala.

Zlatara Gold uvoznik i prodavac investicionog zlata omogućila je kupovinu proizvoda iz koncerna HERAEUS i ARGOR HERAEUS po izuzetno povoljnim uslovima.

Takođe, na digitalnim platformama možete u svakom momentu se upoznati sa prodajnim i otkupnim cenama investicionog zlata.

Sve informacije o prodaji investicionog zlata možete dobiti posetom digitalnih platformi :

1. OVDE

2. OVDE

3. OVDE

4. OVDE

5. OVDE

6. OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track