OBELEŽITE ZAČEĆE JOVANA KRSTITELJA UZ KURIR: U utorak, 6. oktobra, čekaju vas DVA POKLONA: IKONA plus DODATAK STARS
Foto: Kurir

OBELEŽITE ZAČEĆE JOVANA KRSTITELJA UZ KURIR: U utorak, 6. oktobra, čekaju vas DVA POKLONA: IKONA plus DODATAK STARS

Društvo -

Sprska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u utorak, 6. oktobra, obeležavaju praznik Začeća Svetog Jovana Preteče i Krstitelja. Tog dana uz dnevne novine Kurir dobićete IKONU SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM i dodatak STARS.

Sveti Jovan Krstitelj spada među najpoštovanije svetitelje u hrišćanskom svetu i njegov dan se proslavlja nekoliko puta u toku godine.

Srpska pravoslavna crkva i mnogi Srbi slave ga 20. januara kao svoju krsnu slavu, 7. jula se obeležava njegov dan rođenja, a dan smrti obeležava se praznikom Usekovanje 29. avgusta. Iako manje poznato, 6. oktobra, se poštuje još jedan praznik posvećen ovom svetitelju - Začeće Svetog Jovana Preteče i Krstitelja.

foto: Kurir

Dan Začeće Svetog Jovana Preteče i Krstitelja u Srbiji se proslavlja kao krsna slava, ali i kao praznik svih onih parova koji žele, a ne mogu da imaju dece. Narod kaže da će i oni, dokle god duboko veruju u Boga i mole mu se, zavredeti njegovu milost. Takođe, oni koji već imaju decu, na današnji dan treba da se podsete kolika su ona radost i da im pokažu ljubav i koliko ih vole.

U dodatku STARS otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track