NIŠKI HEROJI! ONI SU SPASLI BEBU ALEKSANDRA: Nadljudskim naporom borili se da tata može danas da ga zagrli FOTO
Foto: Privatna arhiva

maleni heroj iz vranja

NIŠKI HEROJI! ONI SU SPASLI BEBU ALEKSANDRA: Nadljudskim naporom borili se da tata može danas da ga zagrli FOTO

Društvo -

Beba heroj Aleksandar Ivanović čija je majka Brankica umrla od korone tokom porođaja na respiratoru, posle dva i po meseca napustio je niški Klinički centar i otišao kući u svoje rodno Vranje.

Mališan heroj nadljudskim naporima lekara došao je na svet živ tokom porođaja trudnice na respiratoru obolele od kovida Brankice Ivanović iz okoline Vranja, koja je tog 27. jula i i preminula.

foto: M.S. / Privatna Arhiva

Aleksandar je rođen sa samo 920 grama, a sada već ima 2.100 grama. O njemu je sve vreme brinula ekipa lekara i sestara Intenzivne nege, Dečje klinike Kliničkog centra u Nišu na čelu sa načelnikom Dejanom Milojevićem.

foto: Privatna arhiva

- Beba je dobro, puštena je kući. Ima malo problem sa mrežnjačom koji prate očni lekari, a leči se uz određenu terapiju i nadzor. Veliki procenat dece rodi se s tim problemom i to se rutinski leči - rekao je Milojević za Kurir.

foto: Privatna Arhiva

Po malenog Aleksandra došao je danas tata Branislav.

- Sve je spremno, i stvari i sve. I majka je trebalo da bude s njim, ali Bog nam nije dao. Šta da radimo, nemamo kud. Aleksandar je toliko željeno i čekano dete. On će ispuniti moj život, ali prazninu za Brankicom niko i nikada neće moći - ispričao je ranije Branislav za Kurir.

(Kurir.rs/ M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja