GARDA SE NEPREKIDNO PRIPREMA DA ČUVA SVOJU ZEMLJU: Vulin posetio svečanu jedinicu Vojske Srbije (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

bogata ratna prošlost

GARDA SE NEPREKIDNO PRIPREMA DA ČUVA SVOJU ZEMLJU: Vulin posetio svečanu jedinicu Vojske Srbije (FOTO)

Društvo -

Garda Vojske Srbije nije samo počasna jedinica, već gardisti umeju da se bore jer je to jedinica koja se neprekidno priprema da čuva svoju zemlju, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin posle obilaska jedinice Garde u kasarni Dedinje.

- Pripadnici naše Garde su ono što naši gosti prvo vide. Kada dođu gosti iz inostranstva, mi sa ponosom pokažemo ove momke i devojke, ali oni nisu samo počasna jedinica. Za razliku od mnogih drugih vojski, oni su jedinica koja ume da se bori, jedinica koja ima bogatu ratnu prošlost i jedinica koja se neprekidno priprema da čuva svoju zemlju - izjavio je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je istakao i da je uloženo u bolju opremu gardista vojske, sredstva koja koriste, a dodao je i da će sa ulaganjima biti nastavljeno.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

- Nisu oni samo najlepši i najviši, oni su i borci i pripadnici Vojske koja uvek može i hoće da brani svoju zemlju i svoj narod - izjavio je Vulin.

Tokom obilaska prikazani su automobili i motocikli iz voznog parka te jedinice, a ministar je obišao i taktičko-tehničkih zbor naoružanja i opreme Garde Vojske Srbije.

Komandant Garde general-major Milomir Todorović uručio je ministru odbrane Plaketu Garde i gardijsku čauru iz počasnog plotuna povodom 200 godina od Takovskog ustanka.

(Kurir.rs/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track