Najnovije vesti

KORONA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE: Zaraženo 8 korisnika i 10 radnika
Foto: Shutterstock

evo gde je prisutan virus

KORONA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE: Zaraženo 8 korisnika i 10 radnika

Društvo

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih korona virusom zaraženo je osam korisnika i 10 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Prisustvo virusa kovid-19 potvrđeno je u Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'' u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Dnevnom boravku ''Kornelije Stanković'' pri Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Prihvatilištu za urgentnu zaštitu dece i omladine pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Zvezdara, Gerontološkom centru Bačka Palanka, Gerontološkom centru u Kragujevcu.

foto: Printscreen

Takođe, virus korona prisutan je i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Dživdžan'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Sveti Trifun'' u Železniku, u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Nanini konaci'' u Zrenjaninu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.080, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 428.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...