Najnovije vesti

ODRŽAN KOLEGIJUM MINISTARSTVA ODBRANE I VOJSKE SRBIJE: Ministar Vulin dobio bajonet na poklon (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Nastavak snaženja odbrambenih sposobnosti glavni cilj

ODRŽAN KOLEGIJUM MINISTARSTVA ODBRANE I VOJSKE SRBIJE: Ministar Vulin dobio bajonet na poklon (FOTO)

Društvo

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba ponovljeno je da su težišni zadaci Ministarstva i Vojske Srbije nastavak jačanja vojske u cilju daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije i doprinosa stabilnosti i mira u reginu i svetu.

- Snažno pokazano jedinstvo u opredeljenju državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem da se nastavi proces jačanja VS sa ciljem daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije, doprinosa regionalnoj stabilnosti i miru u svetu, težišni su zadaci Ministarstva odbrane i VS i u narednom periodu - zaključeno je na sednici u Domu Garde u Topčideru.

Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović uručio je ministru Aleksandru Vulinu bajonet u znak zahvalnosti za sve što je učinio za razvoj i jačanje Vojske Srbije.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Tokom sednice kolegijuma, kojom je rukovodio Vulin, razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva odbrane i VS u proteklom trogodišnjem periodu i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

- Vojska Srbije je opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO iz domaćeg razvoja, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda pripadnika, značajno ojačala kapacitete - naglašeno je na sastanku.

Na sastanku je ocenjeno i da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje.

Kako se dodaje, "istaknuto" je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost VS da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv korona virusa.

Združena taktička vežba "Sadejstvo 2020" pokazala je visok nivo spremnosti i obučenosti VS i sadejstvo vidova u izvođenju operacije združenih snaga.

- Najznačajniji rezultat prethodnog trogodišnjeg rada, zaključeno je na današnjoj sednici, jeste uspešna realizacija opremanja, modernizacije i jačanja operativnih sposobnosti VS, poboljšanje standarda njenih pripadnika i očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije - piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...