Najnovije vesti

4 STUDENTA POZITIVNA NA KORONU: U dobrom su stanju, većinom bez simptoma
Foto: Zorana Jevtić

u domovima VIŠE OD 8.000 STUDENATA

4 STUDENTA POZITIVNA NA KORONU: U dobrom su stanju, većinom bez simptoma

Društvo

Od nešto više od 8.000 studenata koji su trenutno u studentskim domovima u Beogradu, četvoro je pozitivno na koronavirus, izjavio je direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić.

Kako je naveo, studenti kod kojih je laboratorijski potvrđen virus su u dobrom stanju, odnosno većinom su bez simptoma.

Kada je u pitanju procedura za studente kod kojih se posumnja na koronavirus, oni se testiraju, a do dobijanja rezultata vreme provode u izolacionom delu doma, u koji samo lekari ulaze, a hrana i ostalo što im je potrebno im se dostavlja na propisan i bezbedan način.

Pozitivni studenti sa lakim kliničkim slikama ili bez simptoma smeštaju se u stacionarni studentski centar, dok se oni koji dobiju negativan nalaz vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima.

Ukoliko se pojave neke srednje teže kliničke slike kod studenta, kako je ispričao Minić, oni će biti lečeni u zdravstvenim ustanovama po zemlji.

Minić je kazao da se na studente apeluje da se odmah jave u respiratornu ambulantu Studentske poliklinike ukoliko imaju i najmanji simptom i dodao da Studentski centar odmah počinje sa praćenjem kontakata studenata kod kojih se sumnja na virus.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...