300 ČUDA NA OBRONCIMA RADAN PLANINE: Večeras od 21.00 o “čudu” koje je uplašilo seljane i o kaldrmi usred šume
Foto: Kurir

300 ČUDA NA OBRONCIMA RADAN PLANINE: Večeras od 21.00 o “čudu” koje je uplašilo seljane i o kaldrmi usred šume

Društvo -

Serijal TV emisije “300 čuda” bavi se pričama o običnim - neobičnim ljudima, događajima, neobičnim prirodnim fenomenima ili predelima. U osmoj epizodi, večeras od 21.00 na Kurir televiziji, otkrivamo dva nova “čuda”.

Ništa ne bi bilo neobično u planinskom selu Pupavci, blizu Prolom banje, da jedne noći “nešto” nije počelo da tumara selom, da plaši meštane, da prilazi kućnim vratima ispuštajući strašne krike. Već s prvim mrakom počelo bi zaključavanje u kuće, osmatranje, stražarenje… Strah se uvukao među meštane. Čim sunce grane okupljali bi se I prepričavali šta su te noći čuli. Iako su u strahu velike oči, to “nešto” nisu još videli. A onda su odlučili da “dignu kuku i motiku” i stanu na put strahu koji je zavladao selom na obroncima Radan planine. I taman kad su se organizovali, “nešto” se samo odalo. Šta ili ko je uplašio stanovnike sela Pupavci, saznaćete u prvom delu emisije.

A sa druge strane Radan planine pravo čudo, ljudskih ruku delo: kaldrmisani put duboko u planini, dugačak oko četiri kilometra. Od reke Kosanice put vodi duboko u šumu kroz selo Degrmen. Nepoznato je ko je i kada gradio kaldrmisani put, ali je očigledno da su ga radili vrsni neimari, čim traje i dan danas.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track