Najnovije vesti

ZNAMO DA SU TAČIJU I HARADINAJU RUKE KRVAVE DO RAMENA: Amfilohije nikada nije mogao da prikrije tugu zbog otimanja KiM
Foto: Marina Lopičić

sahranjivao žrtve terorista

ZNAMO DA SU TAČIJU I HARADINAJU RUKE KRVAVE DO RAMENA: Amfilohije nikada nije mogao da prikrije tugu zbog otimanja KiM

Društvo

 

 

Mitropolit Amfilohije nije nikako i nikada mogao da prikrije tugu što je režim u Podgorici 2008. godine priznao nezavisnost lažne države Kosovo i to baš u vreme kad je Milo Đukanović bio premijer.

Amfilohije je 2017. u jednom intervjuu ovako pričao o tome:

- Tu odluku nije donela Crna Gora. Znam da 90 odsto crnogorskog naroda tako ne misli ostajući verno duhovnim i moralnim vrednostima vekovne Crne Gore. Priznali su takozvano nezavisno Kosovo i na taj način priznali paljenje na stotine hramova po crnogorskoj Metohiji, ubistva i silovanja - rekao je tada Amfilohije.

Mitropolit crnogorski-primorski je dobro bio upoznat sa zločinima nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Ja sam tamo sahranjivao ubijene Srbe. Znamo da su Tačiju i Haradinaju ruke krvave do ramena. Nama je od starta bilo jasno da je bombardovanje Srbije i Crne Gore, posebno Kosova i Metohije, bilo priprema za njegovo otimanje i stvaranje nezavisne države. Dobro je reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kad je Evropu podsetio na to da osam miliona Katalonaca ne može da dobije nezavisnost dok ovde bez referenduma na Kosovu i Metohiji grupa terorista, koji su sramota za albanski narod, otima svetinju. A oteto je prokleto. Nije čudno što je Kosovo poslužilo kao početak novog svetskog poretka. Ovo sada što se radi je nastavak krstaških ratova, Napoleonovih i nacifašističkih osvajanja sveta, samo što su danas drugi akteri - govorio je tada Mitropolit.

(Kurir.rs/Novosti/Foto:Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...