NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Još 2.181 novozaraženi, 11 preminulih! Raste broj pacijenata na respiratorima
Foto: Shutterstock, Printscreen covid19.rs

epidemija korona virusa

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Još 2.181 novozaraženi, 11 preminulih! Raste broj pacijenata na respiratorima

Društvo -

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.480 građana, od kojih je pozitivno 2.181 osoba.

Nažalost, preminulo je 11 obolelih.

foto: Printscreen covid19.rs

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 57 pacijenata.

U Srbiji je na korona virus testirano ukupno 1.388.716 koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a od početka pandemije u martu ove godine obolelo je 55.676 osoba

Preminuo je ukupno 861 pacijent.

Broj zaraženih po gradovima: Beograd 969 (44%), Novi Sad 157, Valjevo 80, Kragujevac 65, Kraljevo 55, Niš 50, Šabac 42, Loznica 33, ostali manje od 30.

Zbog alarmantne situacije u vezi s brojem novozaraženih korona virusom, Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korone održaće sednicu sutra u 12 časova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će Krizni štab u tom gradu danas doneti nove mere protiv epidemije kovida 19, među kojima su i zabrana svih manifestacija, osim kulturnih, kao i zabrana rada spa centara i bazena. On kaže da su današnje naredbe i preporuke Kriznog štaba poslednji pokušaj da se izbegne vanredno stanje.

foto: Ministarstvo prosvete printscreen

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da neće biti uvedena mera zaključavanja u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

"Sutra zaseda Krizni štab, prva tema je procena epidemiološke situacije. Ipak, mislim da ovog trenutka nećemo moći da idemo, niti je to opravdano u celini, sa nekim zatvaranjem kao što je u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, jer smo ipak u mnogo boljoj situaciji", rekao je Tiodorović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track