PRELEPO VREME ZA MITROVDAN: Jutro maglovito, ali dan sunčan, do 16 stepeni! POGLEDAJTE SLIKE ČAROBNE JESENI U SRBIJI (FOTO)
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vremenska prognoza

PRELEPO VREME ZA MITROVDAN: Jutro maglovito, ali dan sunčan, do 16 stepeni! POGLEDAJTE SLIKE ČAROBNE JESENI U SRBIJI (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će sutra jutro biti maglovito i hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana biće uglavnom sunčano.

Magla ili niska oblacnost će se ponegde u Vojvodini, po kotlinama i duž recnih tokova zadrzati i duze tokom dana. U ostalim krajevima pretezno suncano, saopštio je RHMZ. Uveče i tokom noći u nižim predelima ponovo će se formirati magla. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 1 do 6 , najvisa dnevna od 12 do 16 stepeni.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Beogradu će jutro biti maglovito i hladno, na širem podrucju grada ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretezno suncano osim nizih delova grada gde ce se magla ili niska oblacnost zadrzati veci deo dana.

Jutarnja temperatura oko 6, najvisa dnevna oko 14 stepeni.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 15. novembra , jutra hladna, u većini krajeva sa slabim prizemnim mrazem, a u nizim predelima i maglom ili niskom oblačnosću, koja će se ponegde u Vojvodini, po kotlinama i dolinama reka zadrzavati i duze tokom dana.

U brdsko-planinskim predelima, kao i u mestima bez duzeg zadrzavanja magle, preovlađivaće sunčano sa temperaturom uglavnom oko prosecnih vrednosti.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Putevi prohodni, snega nema, ponegde magla

JP Putevi Srbije saopštili su danas da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja prohodni i nema snega. Državni putevi II prioriteta/B kategorije održavanja su prohodni i nema snega. Putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja su prohodni i nema snega. Napomena za Zaječar, ima povremenih sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi graničnim prelazima su prohodni.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track