ZLATNA MEDALJA ZA ZASLUGE NADI MILANOVIĆ IZ KBC BEŽANIJSKA KOSA: Medicinske sestre su radile neumorno da pomognu pacijentima!
Foto: D.Goll

Veliko priznanje

ZLATNA MEDALJA ZA ZASLUGE NADI MILANOVIĆ IZ KBC BEŽANIJSKA KOSA: Medicinske sestre su radile neumorno da pomognu pacijentima!

Društvo -

Predsednik Aleksandar Vučić povodom dana Primirja u Prvom svetskom ratu nagradio je zlatnom medaljom za zasluge, između ostalih, i glavnu medicinsku sestru Odeljenja kardiologije kovid bolnice KBC "Bežanjska Kosa" Nadu Milanović zbog izuzetnih zasluga u borbi i pomoći pacijentima obolelih od koronavirusa.

Nada Milanović kaže da ovu nagradu posvećuju svim medicinskim sestrama i lekarima koji već mesecima neumorno rade na spašavanju života. - Svi su jako požrtvovani i dalje nam je jako naporno. Mogu da kažem da do sada nikada nisam imala problem da napravim raspored smena, jer su naše medicinske sestre mesecima radile bez slobodno dana. U sedam ujutu su izlazile iz noćne smene i ponovo dolazile odmah sutradan. Naše medicinske sestre na odeljenima intenzivne nege su edukovane sa sav monitoring i prate sve parametre, često obilaze pacijente, i neretko budu prve koje primete da se zdravstveno stanje pacijenta pogoršava i odmah pozovu lekare - kaže Mlanovićeva za Kurir.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track