VOZAČI, PAŽNJA: Na putevima u Srbiji nema snega, ali ponegde ima magle!
Foto: Beta/Dragan Gojić

jp putevi srbije

VOZAČI, PAŽNJA: Na putevima u Srbiji nema snega, ali ponegde ima magle!

Društvo -

BEOGRAD - JP Putevi Srbije saopštilo je danas da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja prohodni i da na njima nema snega.

Državni putevi II prioriteta/B kategorije održavanja su takođe prohodni i nema snega, kao i na putnim pravcima III prioriteta/C kategorije.

Na autoputu I A reda broj 1, na deonici od Grdelice do Preševa zbog magle jutros smanjena vidljvost na 50m.

U Zaječaru povremeni sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala).

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-196 Lis - Kravarica - Ljetine Odrona ima na sledećim putnim pravcima:I B-30 Mlanča - Studenica - Ušće, I A-194 Prilike - Katići - Jasenovo II A-197 Kumanica - Preko Brdo Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi graničnim prelazima su prohodni. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track