DOK SE LEKARI BORE SA KORONOM... Stojkovićeva: To je politička partija, a ne sinidkat! Panić: Kampanju zasniva na antivakcinama
Foto: Printscreen

prepucavajnje na društvenim mrežama

DOK SE LEKARI BORE SA KORONOM... Stojkovićeva: To je politička partija, a ne sinidkat! Panić: Kampanju zasniva na antivakcinama

Društvo -

Dok većina srpskih lekara pada sa nogu i neumorno se već mesecima bori za živote pacijenata obolelih od koronavirusa, pojedinici se bave prepucavanjem na društvenim mrežama i političkim razmiricama i ambicijama.

Naime, dr Jovana Stojković koja je među građanima najpoznatija po borbi protiv vakcinacije objavila je na svom Tviter profilu da zahteva da joj se što pre da ispisnica iz "političke partije" dr Radeta Panića, inače predsednika jednog od Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, a najavila je i tužbu.

foto: Printskrin Tviter

- Zahtevam da mi se u što kraćem roku izda ispisnica z političke partije Radeta Panića "Sindikat lekara i framaceuta Srbije", čijij je jedina program podrška menegleovskoj praksi i glumljenje antiteze istoj takvoj režimskoj struci - napisala je Stojkovćeva na Tviteru i najavila da će se "videti na sudu", očigledno revoltirna intervjuom koji je Panić dao jednom mediju, a u kojem ju je spomenuo:

- Mogućnost stvorena Zakonom o izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti da ministar zdravlja odredi obaveznu vakcinaciju za određene grupe stanovništva je apsolutno nedopustiva u ovom trenutku zato što je vakcina u četvrtoj fazi ispitivanja. Ona nije potvrđena i nije dobila odobrenje za korišćenje. Vakcine su uvek aktuelno pitanje, a posebno u poslednje vreme sa jačanjem antivakserskog lobija u svetu, a i kod nas. Imali smo Jovanu Stojković koja je sa Levijatanom išla na izbore čiju je kampanju zasnivala na antivakserskoj praksi. Vakcine predstavljaju jedan od najvecih izuma civilizacije i zahvaljujuci njima smo dostigli brojnost populacije - kazao je Panić u intervjuu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja