KURIR SAZNAJE: Patrijarh je živ, nije dobro ali je živ! SPC OBJAVILA DEMANTI POVODOM LAŽNE VESTI O SMRTI
Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll/DS

na kuriru pratite sve najnovije informacije iz časa u čas

KURIR SAZNAJE: Patrijarh je živ, nije dobro ali je živ! SPC OBJAVILA DEMANTI POVODOM LAŽNE VESTI O SMRTI

Društvo -

Poglavar SPC u izuzetno teškom stanju

BEOGRAD - Zdravstveno stanje patrijarha Irineja se pogoršalo u toku noći.

Međutim laž koju je prenela Nova S i još nekoliko tabloida da se patrijarh upokojio nije tačna.

- Živ je. Nije dobro, ali je živ - nezvanično saznaje Kurir uz reči da je u izuzetno teškom stanju.

U jednom trenuku sajt SPC je čak i pao zbog opterećenja i velikog broja građana koji su želeli da provere neproverenu informaciju o smrti patrijarha. Nešto kasnije SPC je objavila i sledeći

Da podsetimo, SPC je jutros objavila sledeće saopštenje: Došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica COVID 19. Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije prati opšte i kliničko stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i na dalje izveštavana - saopštila je SPC.

Demanti SPC povodom lažne vesti o smrti

Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili.

foto: Prinstcreen SPC

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati.

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve

Inače, o patrijarhu brine konzilijum lekara na čelu sa Komandantom bolnice pukovnikom docentom Ivom Udovičićem. Podsetimo, patrijarh Irinej nalazi se u Vojnoj bolnici na Karaburmi od 5. novembra gde je primljen nakon pozitivnog nazofaringalnog brisa pozitivnog na korona virusa, radi praćenja i lečenja.

Pozivamo sve da se mole za patrijarha i njegovo zdravlje.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track