ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA, DANAS SE SVE LOMI: Većali skoro 2 sata, o novim merama u toku dana! KONAČNA ODLUKA U 15 SATI
Foto: Kurir

čekamo odluke kriznog štaba

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA, DANAS SE SVE LOMI: Većali skoro 2 sata, o novim merama u toku dana! KONAČNA ODLUKA U 15 SATI

Društvo -

BEOGRAD - Nova sednica Kriznog štaba počela je u 9 sati, povodom aktuelne epidemiološke situacije. U Srbiji je juče zabeležen najveći broj zaraženih od početka pandemije - 6.109, a preminulo 29 osoba.

Posle skoro dva sata zasedanja, sednica je završena nešto malo pre 11 časova. Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se medijima nakon održane sednice Kriznog štaba i rekla da sada neće biti izjava.

- Medicinski deo Kriznog štaba je ostao da veća još. Konačna odluka će biti saopštena u 15 časova, poručila je premijerka. Prema najavama, članovi Kriznog štaba trebalo bi da odlučuju o eventualnim novim merama za sprečavanje širenja korona virusa.

foto: Ana Paunković

Kako je novinarima u Palati Srbije rečeno, nisu predviđene izjave posle sednice Kriznog štaba, već će na redovnoj konferenciji za novinare u 15 sati biti saopštene odluke Kriznog štaba.

Podsetimo, prema najavama, članovi Kriznog štaba odlučivali su o eventualnim novim merama za sprečavanje širenja korona virusa.

O uvođenju novih mera ranije je govorila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je kazala da, ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, neće se čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih mera, a nedavno je najavila i da bi sledeća mera mogla biti neka vrsta zabrane kretanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče, upitan da li očekuje da će se Krizni štab opredeliti da se u Srbiji uvede policijski čas, da će država uraditi ono što štab bude predložio, kao i da je posao države da štiti i zdravlje ljudi, a ne samo prava građana.

Na respiratorima se nalazi 186 pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od utorka su na snagu stupile nove mere kojima je ograničen rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara, od 21 sat do 5 ujutru, a ukinut je i noćni prevoz u Beogradu.

Janković: Štab verovatno o pooštravanju mera

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković rekao je u četvrtak da ne želi da prejudicira, ali očekuje da će se na današnjoj sednici štaba razmatrati pooštravanje nekih mera.

"Biće razmatrano određeno pooštravanje mera, na prvom mestu skraćivanje rada kafića, restorana i drugih objekata na 18 sati umesto da rade do 21 čas, što je i bio predlog inicijalno medicinskog dela Kriznog štaba", rekao je on sinoć za Kurir televiziju.

Dr Janković je ukazao i da je suština u sprovođenju mera.

"Dakle, ne samo u tome šta ćemo mi pooštriti nego i da već ono što smo imali na snazi i što imamo na snazi sve vreme, mora da se sprovede do kraja", istakao je Janković.

Podsetimo, u poslednja 24 sata na koronavirus u Srbiji je testirano 18.980 građana, od kojih je 6.109 pozitivno, a preminulo je 29 obolelih. Na respiratorima se nalazi 186 pacijenata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track