OTVORENO - OTAC ZORAN FILIPOVIĆ.

PATRIJARHA IRINEJA JE POZNAVAO 35 GODINA! Crkva je bila njegova PORODICA, a imao je POSEBAN dar za ovo! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Starešina crkve Svetog Nikole u Nišu, Zoran Filipović ispričao je svoje iskustvo sa upokojenim patrijarhom Irinejem sa kojim se sarađivao čitavih 35 godina.

-Ja sam veliki dužnik upokojenog patrijarha, jer me je on kao mladića podigao u crkvi. Sve što sam postao u životu, ja dugujem njemu.

Starešina crkve ispričao je i da je pokojni patrijarh Irinej imao i određen smiso za humor, koji se posebno ispoljavao u teškim trenucima.

O poslovnoj saradnji sa blaženopočivavšim patrijarhom Irinejom otac Nikola imao je samo reči hvale.

-Ja sam u crkvu došao rano, kao mladić, a patrijarh je video darove u meni i uveo me je u crkvu, u oltar, u prva saznanja o svetom bogosluženju. Sve vreme moga života bio je prisutan. Svi smo bili vezani za njega... Uvek je bio spreman da nas primi i da nas sasluša, svi smo se osećali njegovom decom, jer je on crkvu osećao kao porodicu.

Otac Zoran otkrio je da je pokojni patrijarh imao poseban dar da razgovara sa ljudima, da u njima prepozna dobrotu i usavršava je u čoveku.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track