PROŠLA KROZ TEŽAK PERIOD

SKOČILA SA ZGRADE I OSTALA NEPOKRETNA: Mlada devojka pokušala je da se UBIJE, a sada ima samo JEDNU MISIJU (KURIRI TELEVIZIJA)

Društvo -

Mlada Milica Veljković prošla je kroz veliku životnu školu tokom svog odrastanja. Suočena sa problemima sa kojima nije mogla da se izbori, u jednom trenutku, spas je videla u samoubistvu.

Skokom sa zgrade odlučila je da presudi sebi, ali na svu sreću, ostala je živa. Od tada je u invalidskim kolicima, međutim, želja za životom vratila joj se.

Nakon što je prošla kroz užasan period, uz pomoć podrške institucija, porodice i vršnjaka koji prolaze kroz isto mlada Milica danas ne skida osmeh sa lica, a sada ima i važnu misliju – da pomogne svima koji se bore sa svojim mentalnim zdravljem.

"Ja sam bila etiketirana i kao osoba koja je pokušala saoubistvo i kao osoba u kolicima. Trebalo mi je puno vremena da se suočim sa izazoivima pred koje me je stavilo društvo. Ali u onom trenutku kada sam se našla u zdravom okruženju među mladim ljudima sa kojima sam mogla da razgovaram i koji su prihvatili i moj problem i posledice njega, bilo je sve u redu. I tada sam prešla preko svih gubitaka, a sada je moja lična misija da uradim ono što su mladi ljudi učinili za mene, a to je da pomognem u prevenciji suicida kod mladih i na važnosti očuvanja mentalnog zdravlja", kaže ova hrabra devojka.

Mentalni problemi u našem društvu i dan danas su tabu tema, a ova devojka pravi je svetionik da se stvari mogu promeniti.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track