Najnovije vesti

IDE NA BOLJE: Doktor Tiodorović saopštio ohrabrujuće vesti MOGUĆE DA NOVU GODINU DOČEKAMO U MIRU
Foto: Kurir TV

mere daju rezultate

IDE NA BOLJE: Doktor Tiodorović saopštio ohrabrujuće vesti MOGUĆE DA NOVU GODINU DOČEKAMO U MIRU

Društvo

Član kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je jutros da je pred nama još jedan težak vikend i dodao da će kriva vezana za korona virus biti možda zaravnjena već početkom sledeće nedelje.

- Uvek je potrebno 10 do 12 dana da bi se videli rezultati mera. Ako zaista budemo zajedno sprovodili mere i ozbiljno sa ponašali prema sebi i drugima stvorićemo situaciju do 3. ili 4. decembra da se može zaravniti kriva. U decembru ćemo moći da napravimo mali pad uz moguće pikove niskog intenziteta i moguće je da dočekamo Novu godinu uz mirniju situaciju - rekao je Tiodorović u Jutarnjem programu Prve. Epidemiolog dodaje da je Krizni štab još u septembru upozoravao da Srbiju očekuje dramatičan razvoj situacije. 

- Još u oktobru smo apelovali na strože mere, zatvaranje splavova, ograničenje rada kafića i restorana, gledali smo strašne snimke... Moramo da imamo prioritete, ekonomija znači i proizvodnja, ali prioritet je zdravlje iznad svega jer samo zdravi ljudi mogu da rade. Podaci su tačni. To je posledica onoga što se dešavalo u celoj Evropi. Sada smo mi u fokusu jer je stiglo kod nas sa zakašnjenjem od dve nedelje. Posledice svega što se nije shvatilo ozbiljno gledamo sada - rekao je Tiodorović.

(Kurir.rs/TV Prva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...