Više od 650 sportista sa Mozzartom poziva da se prijavi nasilje
Foto: Promo

Više od 650 sportista sa Mozzartom poziva da se prijavi nasilje

Društvo -

Akcija Stop nasilju nad ženama, koja se realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, ujedinila i večite rivale

Jedna poruka ujedinila je večite rivale uoči košarkaškog derbija pred 20.000 ljudi. Toliko je važna da je prekinula i pesme na „Spotifaju“ u trenutku kada je dugo očekivana platforma za slušanje muzike tek stigla u Srbiju. Čula se preko razglasa stadiona i dvorana širom zemlje. Više od 650 sportista je nosilo majice sa ovim sloganom koji je bio istaknut i na koncertima Zdravka Čolića, Nataše Bekvalac, Lexington benda, na mečevima Evrolige... Kompanija Mozzart ne dozvoljava da eho rečenice „Stop nasilju nad ženama“ utihne.

foto: Promo

I u periodu kada nema nikakvih događaja i masovnih okupljanja zbog korona virusa, regionalni lider u oblasti igara na sreću pronalazi glasnike koji će širiti svest o porodičnom nasilju, a među njima su i Dejan Stanković, Milan Borjan, Sergej Milinković-Savić...

  • Otvori oči, prijavi nasilje na 0800-100-600 – uglas poručuju sportisti i druge poznate ličnosti u kampanji koja se realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Samo u 2020. godini, 22 žene u Srbiji stradale su u porodičnom nasilju, a poražavajući podaci iz prethodne decenije bili su glavni motiv za kompaniju Mozzart da pokrene brojne kampanje koje se tiču ovog globalnog problema.

  • Kroz niz akcija želimo da ohrabrimo žrtve i da utičemo na to da se nasilje uvek prijavi. Postali smo toliko prepoznatljivo ime u borbi za podizanje svesti o ovom problemu, da su čak i na naš broj telefona počeli da prijavljuju nasilje – istakao je Borjan Popović, direktor sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

>Policijski čas tokom vanrednog stanja najduže je trajao ženama koje su bile zatvorene sa nasilnicima, a mnoge su spas pronašle u Sigurnim kućama. U roku od 48 sati, kompanija Mozzart obezbedila je televizore za sve ustanove ovog tipa u Srbiji, kako bi deca žrtava nasilja nesmetano mogla da prate nastavu na TV ekranima.

foto: Promo
  • Više od jedne decenije pomažemo rad Savetovališta za borbu protiv nasilja nad ženama i Sigurnu kuću, sa željom da se ženama omogući da se vrate normalnom životu. Znamo da je to moguće samo ako se ekonomski osnaže i dobiju posao, pa im Mozzart pruža priliku da rade u ovim teškim vremenima za sve, a ujedno i pravnu pomoć. Sa listom „Danas“ organizovali smo akciju „Nije samo osmi mart dan žena“, u okviru koje su svaki dan na društvenim mrežama išle objave o ekonomskom, fizičkom i psihičkom nasilju, na osnovu podataka Autonomnog ženskog centra - zaključio je direktor korporativnih komunikacija kompanije u kojoj 70 odsto zaposlenih čine žene, kao i 40 odsto menadžmenta.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track