SITUACIJA SE POGORŠAVA

PROF. DR JANKOVIĆ IZ KC NIŠ: Imamo 340 bolesnika sa TEŠKOM kliničkom slikom, dolaze nam i pacijenti iz Beograda (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš smešteno je 340 kovid pacijenata sa tešom kliničkom slikom.

Kako bi se rasteretio niški Klinički centar koji je na gornjoj granici predviđenih kapaciteta, očekuje se da ovih dana i Vojna bolnica uđe u kovid sistem sa 100 kreveta.

Situacija se pogoršava u većini mesta na jugu i istoku Srbije, tako da su sve bolnice oko Niša u kovid sistemu, a bolnice u Niškoj i Sokobanji su skoro popunjene pacijentima iz Beograda.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš, anesteziolog prof. dr Radmilo Janković, izjavio je za Kurir televiziju da nas u Srbiji čeka težak period sa koronavirusom i da je važno pridržavanje svih mera.

- Brojke su toliko velike da od ukupnog broja zaraženih možemo da očekujemo do 20 odsto pacijenata koji će zahtevati hospitalizaciju, 5 do 10 odsto onih koji će završiti u jedinicama intenzivne nege, a broj umrlih ce uskoro biti i veći, rekao je prof. dr Janković.

Prof. dr Radmilo Janković laureat je ordena Karađorđeve zvezde za izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid-19, koji dodeljuje predsednik Srbije.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track