PUNA KOVID BOLNICA: U Sokobanji hospitalizovano 175 pacijenata, koronom zaraženo 11 medicinskih sestara i 1 lekar
Foto: Nebojsa Mandic

NAJVIŠE OBOLELIH IZ BEOGRADA

PUNA KOVID BOLNICA: U Sokobanji hospitalizovano 175 pacijenata, koronom zaraženo 11 medicinskih sestara i 1 lekar

Srbija -

Kapaciteti Specijalne bolnice u Sokobanji, koja je u kovid sistemu, su puni, hospitalizovano je 175 pacijenata, a virusom korona zaraženo je 11 medicinskih sestara i jedan lekar, kazala je direktorka te zdravstvene ustanove Vesna Milanović.

U bolnici u Sokobanji hospitalizovani su pacijenti iz tog mesta, ali i iz Aleksinca, Ražnja, Knjaževca, Negotina, Zaječara, Kladova i najviše iz Beograda, kaže Milanović za Tanjug i dodaje da će sutra možda mali broj pacijenata - jedno, dvoje, biti otpušteni iz bolnice.

"Puni smo, nemamo nijedan slobodan krevet. Situacija je teška", kaže dr Milanović i dodaje da su kod njih hospitalizovani pacijenti sa srednje teškim i teškim kliničkim slikama, svih starosnih doba.

Ističe da je dosta pacijenata na kiseoničnoj terapiji, a većina ima upalu pluća i pridružene komorbiditete.

Kada je reč o zdravstvenom stanju zaraženih medicinskih radnika iz te zdravstvene ustanove, dr Milanović kaže da jedna medicinska sestra ima upalu pluća i hospitaliozovana je kod njih u bolnici, dok su drugi sa lakšim kliničkim slikama i na kućnom lečenju su.

Dr Milanović navodi da virus nije ušao među radnike u bolnici, odnosno da su se, pojašnjava, zarazili jer su prethodno njihove porodice bile zaražene virusom korona.

Međutim, to predstavlja i problem za funkcionisanje bolnice i adekvatno zbrinjavanje pacijenata, a dr Milanović kaže da je naročito bilo teško u jednom trenutku kada je veliki priliv pacijenata bio iz Beograda.

"Bilo je jako otežano, ali uspeli smo nekako uz pomoć lekara i sestri sa Ozrena", kaže Milanović i dodaje da im pomažu i dva lekara i dve medicinske sestre iz Doma zdravlja u Sokobanji.

Dr Milanović navodi da su danas potpisani ugovori sa 14 medicinskih sestara, koje će od sutra početi da rade u Specijalnoj bolnici u Sokobanji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track