Najnovije vesti

PRIZNANJE ZA JUNAKE: Unapređenja za pripadnike Vojske Srbije od strane VRHOVNOG KOMANDANTA (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

ministarstvo odbrane

PRIZNANJE ZA JUNAKE: Unapređenja za pripadnike Vojske Srbije od strane VRHOVNOG KOMANDANTA (FOTO)

Društvo

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o vanrednom unapređenju u čin general-majora zameniku komandanta Kopnene vojske brigadnom generalu Vladeti Baltiću i ukaze o unapređenju u čin brigadnog generala komandantu 204. vazduhoplovne brigade pukovniku Branetu Krnjajiću i komandantu 98. vazduhoplovne brigade pukovniku Zoranu Prodanoviću. Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović čestitali su generalima unapređenja.

Ministar Stefanović poželeo je generalima da nastave da rade vredno i kvalitetno i dodao da predsednik Vučić i Srbija od njih i u daljem radu očekuju mnogo.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

General-major Vladeta Baltić završio je Generalštabno usavršavanje 2010. godine. U činu pukovnika bio je od 2002. godine, a u činu brigadnog generala od 2018. godine.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Bio je na dužnostima komandanta 252. oklopne brigade, načelnika Štaba i zamenika komandanta Druge brigade kopnene vojske, načelnika štaba Komande kopnene vojske, a od 2018. godine na dužnosti je zamenika komandanta Kopnene vojske. Odlikovan je od strane predsednika Republike srebrnom medaljom za zasluge, a takođe je nosilac Ordena zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena, vojnih spomen-medalja za učešće u borbenim dejstvima u SFRJ i SRJ, Vojne spomen-medalje za izuzetne rezultate u vojnoj službi - prvi put i Ordena za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti trećeg stepena.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Brigadni general Brane Krnjajić završio je Generalštabno usavršavanje 2014. godine i Visoke studije bezbednosti i odbrane 2020. godine. U činu pukovnika bio je od 2014. godine.

Bio je na dužnostima zamenika komandanta i komandanta 101. lovačko-avijacijske eskadrile, načelnika štaba Komande 204. vazduhoplovne brigade, a od 2019. godine je komandant 204. vazduhoplovne brigade. Odlikovan je od strane predsednika Republike srebrnom medaljom za zasluge, a nosilac je i Zlatnog letačkog znaka, Vojne spomenice "Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije", vojnih spomen-medalja za učešće u borbenim dejstvima u SFRJ i SRJ, kao i Vojne spomen-medalje za doprinost sistemu odbrane. Brigadni general Zoran Prodanović završio je Generalštabno usavršavanje 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2014. godine.

Bio je na dužnostima načelnik štaba 98. vazduhoplovne brigade, zamenika komandanta 98. vazduhoplovne brigade, a od 2020. godine je komandant 98. vazduhoplovne brigade. Nosilac je Vojne spomenice "Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije", Vojne spomen-medalje za izuzetne rezultate u vojnoj službi za oficira - prvi put i Vojne spomen-medalje za učešće u borbenim dejstvima - SRJ.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...