AGENCIJA SE PITA

DR ĐERLEK OTKRIO: Evo kada počinje masovna vakcinacija u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Do kraja godine u Srbiju bi trebalo da dođe određena količina vakcina za posebne kategorije ljudi u policiji, vojsci, zdravstvu, a sa Kriznog štaba ponovljena je informacija da je 20 doza Sputnjik vakcine već stigla iz Rusije.

Na pitanja novinara koja količina cepiva je u pitanju i koju bi Srbija trebalo da dobije do kraja decembra, dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja poručio je da Agencija za lekove tek vrši ispitivanja.

"Mi smo rekli ranije da se neće dozvolti da građani Srbije prime vakcinu koju ne odobro Agencija za lekove, odnosno efikasnu i bezbednu vakcinu. Bitno je naglasiti da će biti besplatne, što je u u teškoj, tzv. korona krizi u svetu, od izuzetne je pomoći za sve građane u Srbiji", objasnio je Đerlek. On kaže da se nada da će Agencija dati pozitivno ili negativno mišljenje, a zakonski rok za odgovor je četiri meseca, mada se svi trude da bude što pre jer "treba imati u vidu da nam svaki sekund znači".

Takođe je dodao da su proizvođači Fajzer i Biotek juče poslali dokumentaciju i da će se raditi u tri smene kako bi se dobro proučiila.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track