GAK NARODNI FRONT

DR ANIČIĆ: Radimo punom parom, ove godine 250 parova pristupilo programu vantelesne oplodnje (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Iako se nalazimo u izuzetno teškom periodu zbog pandemije izazvane korona virusom i zatrpani smo vestima o broju obolelih, ali nažalost i onih koji su tu bitku sa bolešću izgubili, rode su bile i te kako ažurne.

Prošlog vikenda rođeno je 46 beba - 25 dečaka i 21 devojčica, a do kraja godine u porodilištu "Narodni front" u Beogradu očekuju da će biti rođeno najviše beba u poslednjih dvadeset godina.

Ass. dr Radomir Aničić iz GAK “Narodni front” kaže da Odeljenje za vantelesnu oplodnju normalno radi uprkos pandemiji korona virusa.

“Bilo je zastoja u momentu prvog naleta infekcije kovid-19, po preporuci evropskih kolega. Sada smo nastavili u punom obimu čak i većem nego pre, pošto smo dobili opremu koja omogućava da povećavamo broj tih ciklusa”, rekao je dr Aničić gostujući u “Pulsu Srbije”.

Kako kaže u ovoj godini biće ispunjena kvota koja je zadata, a to je ukupan broj od 250 parova koji su pristupili programu vantelesne oplodnje.

Dr Aničić je podsetio da je pomerena starosna granica za žene koje se odlučuju na majčinstvo vantelesnom oplodnjom sa 42 na 43 godine, a sada imaju pravo i na neograničen broj pokušaja o državnom trošku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track