VOZAČI, OPREZ: Magla i poledica prave probleme, evo gde na putu ima snega! Radovi na petlji kod Ostružnice u utorak i sredu
Foto: Profimedia

Putevi Srbije

VOZAČI, OPREZ: Magla i poledica prave probleme, evo gde na putu ima snega! Radovi na petlji kod Ostružnice u utorak i sredu

Društvo -

BEOGRAD - Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja prohodni i da nema snega.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja i na putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca i Ivanjice, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Na putu Topola-Rudnik magla smanjuje vidljivost do 100 metara. Oprez se vozačima preporučuje i zbog magle i moguće poledice.

Otežana vožnja na više puteva zbog magle

Na auto-putu E-75 zbog pojave magle smanjena je vidljivost od 50 do 100 metara na deonicama od Batočine do Chuprije i od Aleksinca do Grdelice, saopštili su Putevi Srbije.

Vidljivost je smanjena i na deonicama od graničnog prelaza Horgoš do petlje Sirig i od petlje Bubanj potok do granice Srbije i Severne Makedonije kod Preševa. Na auto-putu E-80, zbog magle smanjena je vidljivost od 50 do 100 metara na deonicama petlja Malča - petlja Bela Palanka, i od petlja Trupale do granično prelaza Gradina, dok na putu Topola-Rudnik magla smanjuje vidljivost do 100 metara.

Putevi Srbije obavestili su da je i na deonici petlja Grdelica - petlja Predejana, kod mesta Boćevica, zbog radova za saobraćaj zatvorena kolovzna traka Niš - Vranje između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Vranje-Niš. Na auto-putu E-70, između petlja Sremska Mitrovica i Ruma, na levom kolovozu, od 14. decembra zbog radova na pojačanom održavanju biće izmenjen režim saobraćaja.

Tokom izvođenja radova u razdelnom pojasu za saobraćaj će biti zatvorene preticajne saobraćajne trake. Radovi se izvode na redovnom održavanju na pravcu posle Avalskog puta ka Ripnju, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na putu Jošanička Banja - Kopaonik, od sedam do 17 časova, obustava je saobraćaja u punoj širini kolovoza zbog asfalterskih radova na putu. Alternativni putni pravac za Kopaonik je Biljanovac - Raška - Rudnica - Kopaonik. Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima takođe nije bilo zadržavanja vozila.

Radovi na petlji kod Ostružnice

Na Obilaznici oko Beograda, 15. i 16. decembra od 9 do 15 časova, na petlji Ostružnica, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na demontaži starih i montaži novih P i T portala, saopštilo je JP Putevi Srbije.

Za vreme izvođenja radova, dana 15. decembra petlja Ostružnica će biti zatvorena za učesnike u saobraćaju koji budu koristili Obilanicu oko Beograda, dok će 16. decembra petlja Ostružnica biti zatvorena za učesnike u saobraćaju koji budu koristili Obrenovački put.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track