Najnovije vesti

GRČKA I DALJE DRŽI SPUŠTENU RAMPU ZA SRBE: Evo do kada je produžena zabrana ulaska
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

NIŠTA OD PUTOVANJA

GRČKA I DALJE DRŽI SPUŠTENU RAMPU ZA SRBE: Evo do kada je produžena zabrana ulaska

Društvo

Oni građani koji su se nadali da će u skorije vreme moći da obiđu svoje nekretnine, ili da odu do Grčke iz drugog razloga to i dalje neće biti moguće zbog trenutne epidemiološke situacije.

Grčka je produžila zabranu ulaska stranih državljana, uključujući i državljana Srbije, do 7. januara, navodi se na Fejsbuk stranici grčke ambasade u Srbiji "Greece in Serbia-Grčka u Srbiji".

Ova odluka važi za period od 15. decembra do 7. januara.

Na osnovu zajedničke ministarske odluke vlade Grčke od 12. decembra 2020. na snazi je zabrana ulaska u Grčku stranih državljana, radi sprečavanja daljeg širenja virusa Covid-19.

Ova zabrana se ne odnosi na državljane zemalja članica EU i država Ssengen zone.

Zabrane se ne odnosi na medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja pod uslovom da je njihov ulazak u Grčku u poslovne svrhe, lica koja već duži vremenski period imaju boravak u državi članici EU ili Ssengen zoni, kao i za one koje imaju dozvolu boravka u državama članicama EU ili Ssengen zoni.

Takođe ova zabrane ne odnosi se na članove državne delegacije, osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčkog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.

Zabrana ne važi i za zaposlene u oblasti transporta, uključujući i morski i rečni saobraćaj, posade vazduhoplova, posade i tehničko osoblje letilica za gašenje požaranja, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport.

Ova odluka grčke vlade ne važi ni za putnike u tranzitu, studente koji studiraju u Grčkoj, lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama, kao i sezonske poljoprivredne radnike.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...