DR SRĐA U JUTARNJEM NATERAO MNOGE DA SE ZAMISLE: I mi lekari smo narod, moja slava je Sveti Nikola a proslaviću je ovako
Foto: TV Pink Printscreen

Bespotrebna okupljanja vode do pogoršanja

DR SRĐA U JUTARNJEM NATERAO MNOGE DA SE ZAMISLE: I mi lekari smo narod, moja slava je Sveti Nikola a proslaviću je ovako

Društvo -

BEOGRAD - Ako se budemo okupljali iz bilo kog razloga koji je manje važan od života, pogoršaćemo trenutnu epidemiološku situaciju i dočekati sledeću godinu u većoj opasnosti, sa teže obolelim pacijentima od kovida-19, kaže imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković.

On je za TV Pink rekao da medicinski deo Kriznog štaba nije za ublažavanje donetih mera, ističući da aktuelna situacija to ni ne dopušta.

"Treba poštovati stare dok su na snazi. Mere vrede ukoliko ih poštujemo", poručio je Janković. Kaže da postaje sve vidljiviji deo pacijenata koji ima težu kliničku sliku i ističe da stanje u bolnicama nije dobro, te da je hospitalizovan veliki broj obolelih od kovida-19.

"Sistem je opterećen do krajnjih granica", naveo je Janković i dodao da nije pravično reći da je sistem pukao kada se pomaže ljudima, ali i istakao da je značajan broj zdravstvenih radnika ispao iz stroja.

Dr Srđa je rekao da su i medicinski radnici narod i građani ove države pa se mere naravno i na njih odnose.

- Moja slavaje Sveti Nikola i ove godine proslaviću je u najužem krugu jer i nije u duhu naše tradicije i hrišćanstva da ugrožavamo zdravlje najbližih - rekao je on i dodao da se na krsnu slavu treba setiti onih koji više nisu sa nama.

On se upitao i zašto su ljudi solidarni u požaru i odmah spremni da pomognu i nose vedra vode ali ne i u pandemiji a ubija i jedno i drugo.

Dodao je da je korona situacija trenutno loša u celoj Evropi a posebno u regionu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track