KILOMETARSKE KOLONE I LUDILO NA GRANICI, NESTVARAN PRIZOR NA ULAZU U SRBIJU: 5 sati čekanja na Horgošu, na Batrovcima i do 8?!
Foto: Printskrin / AMSS Kamere

I dalje gužva pred primenu nove mere

KILOMETARSKE KOLONE I LUDILO NA GRANICI, NESTVARAN PRIZOR NA ULAZU U SRBIJU: 5 sati čekanja na Horgošu, na Batrovcima i do 8?!

Društvo -

BEOGRAD - Na graničnim prelazima i dalje se formiraju kilometarske kolone pred stupanje na snagu nove mere prema kojoj je ulazak u Srbiju za strane državljane moguć samo uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, a za državljane Srbije obavezan desetoodnevni karantin.

Horgoš
Horgošfoto: Printskrin / AMSS Kamere

Prema poslednjim informacija, na ulazak u Srbiju iz Mađarske se čeka na Horgošu više od pet sati, a, kako navodi RTS, toliko se čeka i na mađarskom prelazu Reske.

Na graničnom prelazu Batrovci kolona vozila iz pravca Hrvatske dugačka je nekoliko kilometara.

Batrovci
Batrovcifoto: Printskrin / AMSS Kamere

Na ulazak iz Hrvatske se čeka oko šest sati, tokom noći građani su stajali u koloni i osam sati.

Na Batrovcima i Šidu za ulazak u zemlju po 60 minuta

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u zemlju zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, koliko i na graničnom prelazu Šid.

Na Gradini, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve vrste vozila, saopštilo je JP Putevi Srbije. Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

JP Putevi Srbije saopštili su da će sutra od 10 do 13 sati izvoditi radovi na betoniranju serklaža na Pančevačkom mostu u smeru od Pančeva ka Beogradu, na desnoj traci, neposredno pre skretanja na silazni krak ka Bulevaru despota Stefana.

Saobraćaj će se odvijati levom slobodnom saobraćajnom trakom. Subotica - Stari Žednik, od sutra do 22. decembra od 7 do 15 časova, radovi na pojačanom održavanju uz naizmenično propuštanje vozila.

Manastir Sveti Ilija - Rsovci, od 21.12. do 23.12.2020. g., od 8 do 11 časova i od 14 do 17 časova, doći će do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na pojačanom održavanju.

Auto-put E-80, ispred tunela Bancarevo, u smeru ka Pirotu, radovi na sanacije kolovozne (asfaltne) konstrukcije. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena vozna i preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom.

Raskrsnica državnog puta I B reda broj 12 i Puta šajkaškog odreda, na teritoriji grada Novog Sada - do 31. decembra radovi na rehabilitaciji (izgradnji kružnog toka). U zoni gradilišta, vrši se preusmeravanje vozila sa dve razdvojene na jednu kolovoznu traku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja