DETALJI NESTANKA MILICE I STEFANA U PODNOŽJU BELJANICE Telefon poslednji put lociran u subotu u Tupižnjici MUP PODIGAO HELIKOPTERE
Foto: Privatna Arhiva

kurir saznaje

DETALJI NESTANKA MILICE I STEFANA U PODNOŽJU BELJANICE Telefon poslednji put lociran u subotu u Tupižnjici MUP PODIGAO HELIKOPTERE

Društvo -

Za njima tragaju jagodinska policija, Gorska služba, vatrogasci, meštani, psi-tragači, a MUP je podigao i helikopter

BEOGRAD - Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu "pežo 207" bele boje ka izletištu Lisine, gubi se svaki trag istog dana od oko 15 sati kada im je telefon lociran u mestu Tupižnjica.

Stefan Rusov, Milica Mirjanić
foto: Facebook Printscreen

Kako nezvanično saznajemo, njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

U potragu za devojkom i mladićem uključene su jagodinska policija i Gorska služba spasavanja Srbije (GSSS). MUP je podigao helikoptere u potrazi za dvoje mladih.

- Dobili smo poziv oko dva sata u noći između subote i nedelje. Prema informacijama koje imamo to dvoje mladih je imalo, navodno nameru da se popne na planinu Beljanica. Ono što nas plaši je informacija da oni imaju nešto malo iskustva u planinarenju ali nažalost nedovoljno - rekao je sagovornik Kurira iz GSSS .

Gorska služba spasavanja Srbije
foto: Beta

On dodaje da su poziv, kao i uvek, shvatili izuzetno ozbiljno i od jutros su na terenu njihovi pripadnici iz više stanica.

- Na terenu su naši spasioci iz Bora, Kruševca ima ih iz Despotovca dok su kolege iz Beograda u pripravnosti, da u svakom trenutku ukoliko to bude bilo potrebno izađu na teren. Trenutno se bukvalno sa svih strana prilazi i pretražuju teren oko planine. Najveći problem nam je što ne znamo gde da tražimo. Ne zna se gde je automobil... Osim ove informacije da je telefon lociran poslednji put u Tupižnjici gde se već pretražuje teren ne znamo ništa. To je kao da tražimo iglu u plastu sena - rekao je naš sagovornik.

nestali
foto: Privatna Arhiva

Otac nestale devojke Mirjanić rekao je za medije da se i nekoliko njihovih prijatelja jutros organizovalo za potragu. Mole se svi građani da jave policiji ukoliko znaju nešto više.

(Kurir.rs/J. Rafailović/Foto: GSSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track