KROZ VTO U NARODNOM FRONTU SVAKE GODINE PROĐE OKO 250 PAROVA: Dr Aničić predstavio brojna poboljšanja (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Pandemija koronavirusa na kratko je pauzirala procedure vantelesne oplodnje, a kakva je trenutno situacija u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front", pitali smo ginekologa dr Radomira Aničića.

"Procedure su bile zaustavljene jer se naprosto nije znalo kako kovid 19 utiče generalno na trudnoću. Kako je vreme prolazilo ti protokoli su se menjali, a mi u Narodnom frontu smo uspeli da period koji nismo radili kompenzujemo u drugom delu godine, tako da ćemo mi uspeti da završimo broj ciklusa koje radimo svake godine tako da otprilike 250 parova kod nas uspeju da urade VTO", rekao je dr Aničić i dodao da je novina i to što su uspeli da prošire kapacitet odeljenja, laboratorije za genetiku, a dobili su i opremu za zamrzavanje embriona i jajnih ćelija.

Pored tehnoloških poboljšanja, postoje i proceduralne olakšice zbog kojih se dokror sledeće godine nada većem broju ciklusa. O čemu se radi, pogledajte u našem prilogu.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track