KORONA DEFINITIVNO POPUŠTA: Ponovo pada broj novozaraženih, 38 preminulih, 276 pacijenata na respiratorima
Foto: Shutterstock

kovid presek

KORONA DEFINITIVNO POPUŠTA: Ponovo pada broj novozaraženih, 38 preminulih, 276 pacijenata na respiratorima

Društvo -

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 7.276 osoba dok je njih 1.907 bilo pozitivno.

Preminulo je nažalost 38 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 276 pacijenata. U bolnicama širom se nalazi 8.011 pacijenata obolelih od korona virusa.

To je blagi pad broja novozaraženih i preminulih u odnosu na jučerašnji izveštaj. Juče su na korona virus testirane 9.282 osobe dok je njih 2.074 bilo pozitivno. Preminulo je 39 osoba dok su na respiratorima u bolnicama širom Srbije bila 283 pacijenta.

Ukupan broj registrovanih slučajeva od početka epidemije u zemlji iznosi 341.904. Testirano je 2.312.861 dok je ukupan broj preminulih 3.288.

Član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je da se ne može govoriti o osetnijem poboljšanju dok su kovid bolnice pune. Janković je naglasio da je pritisak na zdravstveni sisem primetno popustio, ali da to ne sme da nas navede da se sada opustimo.

koronavirus
foto: Covid19.rs

- To što su manji brojevi nego prethodnih nedelja jeste povoljno, ali to je jednim delom efekat praznika, jer se ljudi ređe odlučuju da odu kod lekara i zato je manje testiranja - rekao je Janković.

Dodao je da je važan parametar to što se beleži manji pad u broju hospitalizovanih.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da će u ponedeljak biti doneta odluka kada će i od kojih gradova početi vakcinacija Sputnjikom V.

Đerlek očekuje 4. ili 5. januara još 20.000 doza Fajzerove vakcine od ukupno 78.000 u januaru.

- U januaru očekujemo i velike količine Sputnjik V vakcine i kineske Sinofarm vakcine u drugoj polovini meseca - rekao je Đerlek.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja