ŽENSKI CIKLUS NIJE TABU TEMA: Održava se velika regionalna konferencija o reproduktivnom zdravlju
Foto: Profimedia

žuto uže

ŽENSKI CIKLUS NIJE TABU TEMA: Održava se velika regionalna konferencija o reproduktivnom zdravlju

Društvo -

Udruženje žena "Žuto uže" organizovaće od 15. januara do 14. februara žensku regionalnu konferenciju na kojoj će veliki broj doktorki iz Srbije i zemalja regiona govoriti o reproduktivnom zdravlju.

Tema konferencije je hormonska veza.

Udruženje postoji od oktobra 2018. godine u Srbiji, a do danas je registrovano u još dve zemlje regiona. Udruženje je isključivo žensko, a članice su žene koje se bore sa problemima reproduktivnog zdravlja: cistama, miomima, policističnim jajnicima, endometriozom, adenomiozom, policističnim dojkama, problemima steriliteta, insulinske rezistencije, problemima štitne žlezde...

- Do sada smo organizovali mnogobrojna predavanja lekara na te teme, a redovno organizujemo i endo kafe u krugu od 5-10 žena. To su intimni razgovori na teme koje žene zanimaju - kaže predsednica udruženja Jelena Pack.

Broj žena u Srbiji kojima je prema njenim rečima potrebna stručna medicinska pomoć je ogroman.

- Neophodna im je i psihološka pomoć kao i edukacija kako bi sprečile razvoj nekih težih stanja i bolesti. Upravo je to cilj udruženja. Mnogo žena se suočava sa problemima i pati u tajnosti još ubeđena da je ženski ciklus tabu tema - dodaje Pack.

Detalje o konferenciji možete videti OVDE

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track