DAN ŽALOSTI U RAČI ZBOG SMRTI OMILJENOG LEKARA: Dr Ivanović preminuo od korone
Foto: Facebook Printscreen

tuga

DAN ŽALOSTI U RAČI ZBOG SMRTI OMILJENOG LEKARA: Dr Ivanović preminuo od korone

Društvo
13:11h

U ovom malom mestu, dr Gorana Ivanovića je čak 3.000 ljudi izabralo za ličnog lekara. Sa svima je bio u prijateljskom odnosu. Opština je spremna da pokrene inicijativu da se Dom zdravlja nazove po njemu

Opština Rača saopštila je da je dr Goran Ivanović, specijalista opšte medicine, zaposlen u Domu zdravlja u Rači, preminuo od posledica koronavirusa. O kakvom je stručnjaku, ali čoveku reč, dovoljno govori podatak da je opština današnji dan - 11.januar, proglasila Danom žalosti.

- Opština Rača sa velikim žaljenjem obaveštava javnos da je posle duže od mesec dana borbe protiv virusa COVID- 19 preminuo dr Goran Ivanović (1961-2021), specijalista opšte medicine, zaposlen u Domu zdravlja u Rači. Dr Goran Ivanović je bio omiljeni lekar, prijatelj svih Račana, koga je svojevemeno preko 3000 pacijenata izabralo za ličnog lekara, ali i oni kojima nije bio lični lekar su mu se obraćali za pomoć, u svako doba dana. Uvek spreman da pomogne, proveo je ceo svoj radni vek u Domu zdravlja u Rači, gde je obavljao i funkciju direktora u dva mandata. Posle proglašenja pandemije nije promenio svoj način rada i odnosa prema ljudima, uvek je bio spreman da pomogne i na taj način se i sam zarazio - navodi se u saopštenju opštine, i dodaje:

- Račani će ga pamtiti kao neprevaziđenog dijagnostičara, ali i kao otvorenog čoveka, kome je želja da pomogne ljudima uvek bila na prvom mestu. Predsednik opštine Rača je doneo Odluku da ponedeljak, 11.januar 2021, bude proglašen za Dan žalosti u opštini Rača, a takođe će biti pokrenuta i inicijativa kod Ministarstva zdravlja da Dom zdravlja u Rači ponese ime po ovom velikom lekaru i čoveku.

Dr Goran Ivanović je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

Dr Ivanović bio mobilisan na vukovarskom ratištu

Račani pričaju da je dr Ivanović bio veliki patriota. Prema njihovim rečima, kao lekar mobilisan je u sastav Kragujevačke artiljerijske gardijske brigade sa kojom je učestvovao u ratnim događajima 1991/1992. na vukovarskom ratištu. Dao je veliki doprinos očuvanju zdravstvene gotovosti jedinice.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja