NAJUGROŽENIJA

DECA SA ULICE PRINUĐENA DA PREŽIVLJAVAJU: Prodaju drogu i odlaze u dečju prostituciju - Svratište jedini SPAS (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Psiholog Snežana Rešac govorila je u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji o važnosti Dečijeg svratišta i zbrinjavanja dece koja su na ulici.

- Zamislite kad je dete na ulici sve najgore što može da se desi upravo se njima desi, jer su bez zaštite. Veoma često se ova deca nalaza u dva tipa, neki su žrtve organizovane trgovine ljudima, u kojima se nalaze i njihove porodice, a nekada te porodice rade upravo zbog materijalnog stanje iz koga ne mogu da izađu, pa sa decom pokušavaju nekako da prežive.

Snežana je dodala da u užasno teškom vremenu u kome smo se našli mnoga deca nemaju ni osnovne higijenske uslove za život, te se postavlja pitanje koliko je to zaraza donelo u porodice.

- Da ne govorimo rizicima zaražavanja HIV-om, ili o drogama. Veliki broj dece nažalost je pod dejstvom narkotika, a nekada i prodaju, oni su prinuđeni da nalaze načine kako da prežive. Na još veću žalost, tu je često uključena i dečja prostitucija. Ovo što dolaze u svretište je sjajan projekat.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track